Mijn naam is Lonneke Jurcka-Brouwer.

Samen met mijn man,  zoon en dochter wonen wij in het mooie Zutphen. 

Dat ik met mensen wilde werken wist ik al van kleins af aan. Op de basis school hielp ik de kleuter juf met de kleuters en als meisje van dertien deed ik vrijwilligers werk op een verpleeghuis. Ik vond het heerlijk om iets te kunnen betekenen voor de mensen om mij heen. 

Spiritualiteit en edelstenen hebben altijd mijn interesse gehad. Als kind zag en voelde ik altijd al veel maar wist niet goed hoe hier mee om te gaan. Ik vond het zelfs een beetje eng en heb me er voor een groot deel voor afgesloten.

Na de geboorte van mijn eigen kinderen leek er weer een deur open te gaan. Ik ging mij er voorzichtig  weer voor open stellen. 

Mijn spirituele ontwikkeling ging ineens in een stroom versnelling toen ik met knie problemen thuis kwam te zitten en na een aantal operaties te horen kreeg dat terug keren als pedagogisch medewerker op een kinderdag verblijf niet meer mogelijk was. Zeventien jaar heb ik met veel plezier in de kinderopvang gewerkt. 

 

De droom van een eigen praktijk heb ik altijd gehad. Mijn idee en visie is om mensen andere hulp en begeleiding aan te bieden dan de medische wereld. 

Lichamelijke, emotionele en mentale klachten of symptomen worden vaak bestreden zonder verder te kijken naar het ontstaan van de klacht. Hierdoor worden klachten vaak maar tijdelijk onderdrukt maar kunnen op den duur weer terug keren. Door terug te gaan naar het ontstaan of de bron van de klacht kan je deze inzichtelijk maken en transformeren. 

Tijdens een periode van operaties en herstel kreeg ik de tijd en ruimte om mijn droom werkelijkheid te laten worden en plannen uit te werken en bepaalde studies te volgen om zo in 2014 mijn praktijk Centrum Amara te kunnen openen.