Spirituele Stervensbegeleiding rouw en verlies

 

De dood is vaak een onderwerp waar je het liefst niets mee te maken wilt hebben totdat er een moment komt waarmee je er plotseling mee geconfronteerd  wordt. 

Wanneer je te horen krijgt dat het leven hier op aarde eerder stopt dan je had gehoopt. 

Een dierbaar persoon binnenkort komt te overlijden. 

Of het plotseling moeten missen van een dierbaar persoon , overlijden kindje tijdens zwangerschap of vroegtijdig tijdens een miskraam.

Op zo'n moment wordt je vaak overspoeld met verschillende emoties, onzekerheid, angsten en vragen.  

 

Spirituele stervens begeleiding  in de breedste vorm van het woord waarbij je kunt denken aan begeleiding bij het loslaten van het leven, afstemmen op wat er nodig is, welke wensen er zijn en waar er op het moment behoefte aan is. 

Antwoord geven op bepaalde levens vragen, aanreiken van inzichten en het brengen van een stuk rust, verzachting of wegnemen van angsten en ballast. 

Wat mag er nog geheeld worden of speelt er onbewust bij jou wat graag gezien, gehoord en geuit mag worden.

Het bieden van een luisterend oor omdat het soms gewoon fijn is om je bij iemand te uiten die wat verder weg staat en er voor jou kan zijn of voor jouw naaste familie.

 

Rouw en Verlies

Wanneer je een dierbaar persoon hebt verloren  kan er diep van binnen bij jou ook iets sterven. 

Gevoel van in een leeg donker zwart gat terecht gekomen zijn en even geen richting meer kunnen geven aan je leven of het oppakken ervan.

Achter blijven met  gevoelens van intens verdriet en  gemis, veel vragen en soms zelfs een bepaald schuldgevoel.

Graag antwoord willen over het hoe en waarom, hoe nu verder of heb ik het wel goed gedaan? 

Maar ook graag willen weten hoe het nu met degene gaat. Of degene nog iets wilt zeggen of een bepaalde boodschap heeft.

 Soms zijn er nog dingen die nog uitgesproken mogen worden zodat er voor beide rust kan ontstaan.

In contact komen met overleden dierbare gevoel van hereniging en kunnen voelen dat degene niet echt weg is alleen fysiek niet meer aanwezig is in het hier en nu.

Daarnaast kan ik bij jou de energie opschonen en het wegnemen van ballast waardoor er meer ruimte en rust ontstaat.Rouw en verlies binnen een gezin

Het moeten missen of verliezen van een kindje of een van de ouder(s)partner binnen het gezin, laat vaak een intens verdriet en groot gemis achter.  Niet alleen voor jullie als ouders maar ook binnen het gezin of voor de naaste familie.

Ieder verwerkt zijn of haar verdriet op een andere manier  of gaat er op een andere manier mee om.

Waardoor het soms  moeilijk is om er voor de ander te kunnen zijn, of te weten wat degene nodig heeft of wat jezelf nodig hebt.

Zeker bij kinderen  hoe klein ze ook zijn is het lastig om te ontdekken hoe ze met deze ingrijpende gebeurtenis  omgaan en wat er innerlijk speelt en welke behoefte ze hebben om het te kunnen verwerken. 

In hoeverre kan je ze er bij  betrekken zonder ze extra te  belasten met het  verdriet van de ander.    

Soms hebben kinderen  zelf de behoefte om er over te praten , willen van alles weten maar zien en voelen  het verdriet van hun ouder(s) waardoor sommige het moeilijk vinden om er over te praten omdat ze niet extra tot last willen zijn. 

 

Tijdens een sessie kan ik afstemmen op jou en jouw gezin.

Waarin ik antwoorden kan aanreiken en  inzichtelijk kan  maken wat er bij een ieder speelt. Welke behoeftes er zijn of op welke manier hij/zij er mee omgaat of wat degene nodig heeft.

Welke gevoelens er misschien diep weggestopt zijn of welke emoties zich in het lichaam hebben opgestapeld die voor een emotionele blokkade zorgen.