Rouw en verlies binnen een gezin

Het moeten missen of verliezen van een kindje of een van de ouder(s)partner binnen het gezin, laat vaak een intens verdriet en groot gemis achter.  Niet alleen voor jullie als ouders maar ook binnen het gezin of voor de naaste familie.

Ieder verwerkt zijn of haar verdriet op een andere manier  of gaat er op een andere manier mee om.

Waardoor het soms  moeilijk is om er voor de ander te kunnen zijn, of te weten wat degene nodig heeft of wat jezelf nodig hebt.

Zeker bij kinderen  hoe klein ze ook zijn is het lastig om te ontdekken hoe ze met deze ingrijpende gebeurtenis  omgaan en wat er innerlijk speelt en welke behoefte ze hebben om het te kunnen verwerken. 

In hoeverre kan je ze er bij  betrekken zonder ze extra te  belasten met het  verdriet van de ander.    

Soms hebben kinderen  zelf de behoefte om er over te praten , willen van alles weten maar zien en voelen  het verdriet van hun ouder(s) waardoor sommige het moeilijk vinden om er over te praten omdat ze niet extra tot last willen zijn. 

 

Tijdens een sessie kan ik afstemmen op jou en jouw gezin.

Waarin ik antwoorden kan aanreiken en  inzichtelijk kan  maken wat er bij een ieder speelt. Welke behoeftes er zijn of op welke manier hij/zij er mee omgaat of wat degene nodig heeft.

Welke gevoelens er misschien diep weggestopt zijn of welke emoties zich in het lichaam hebben opgestapeld die voor een emotionele blokkade zorgen.